Ny hoveddør kan ændre husets stil.
En ny hoveddør kan ændre husets udseende. Selv om du er modig, bør du lægge dig op ad husets stil.

Ny yderdør – det skal du overveje

Den helt rigtige yderdør kan være afgørende for, at hjemmets beboere føler tryghed og velvære. Der kan derfor være mange fordele i at overveje en række forhold, inden du investerer i en ny yderdør.

En flot yderdør gør en betydelig forskel for boligens samlede udtryk og sikrer samtidig, at gæster føler sig velkomne. Men de fleste boligejere ønsker også en yderdør, som kan leve op til en række praktiske funktioner. Herunder isolering og indbrudssikkerhed. Det kan derfor være en fordel at overveje, hvilke løsninger der passer til dine behov, inden du investerer i en ny yderdør.

1 Det sikre valg

Ifølge Danmarks Statistik havde knap 55.000 husstande sidste år ubudne gæster. Heldigvis kan den rette yderdør gøre en stor forskel, når det gælder om at holde indbrudstyvene på afstand. Det sikre valg er at overveje en yderdør med sikkerhedsklassificering.

Tal fra vores seneste undersøgelse viser faktisk, at helt op til hver anden dansker mener, at sikkerhed er det vigtigste parameter ved køb af nye døre til hjemmet. Derfor vælger et stigende antal at investere i en sikkerhedsklassificeret yderdør. Det gør det markant sværere for indbrudstyve at trænge ind i boligen, forklarer Tenna Knak, der er Head of Marketing & Product Management for SWEDOOR i Nordeuropa.

Det er en god ide at have fokus på indbrudssikring, når du skal vælge ny yderdør.
Fokus på indbrudssikring er første parameter, når du skal vælge ny yderdør.

2 Den personlige dør

Farver og stilarter kan bidrage til at skabe et stærkt personligt udtryk gennem yderdøren. Derfor er det blandt andet værd at overveje, om døren skal være en dobbeltdør, have kraftige farver eller specielle effekter:

Vi oplever, at mange bevæger sig væk fra de klassiske farver som hvid og sort til mere vovede farver som gul og rød for at give døren et personligt præg. Dertil vælger mange at integrere side- eller overpartier, dobbeltdøre eller endda at få integreret husnummeret som en del af dørens design med en glasudskæring. En god tommelfingerregel er, at yderdøren skal harmonere med boligens stil, uanset hvor modig man er. Selvom en traditionel dør som regel passer til de fleste boliger, kan det være farvevalget eller stilen, der giver det sidste løft, siger Tenna Knak.

Mange bevæger sig væk fra klassiske farver som sort og hvid. En mere farverig yderdør giver et spændende udtryk.
Mange bevæger sig væk fra de traditionelle farver som sort og hvid.

3 Den støjreducerende løsning

Bor du i et område med meget trafik eller andre larmende aktiviteter, kan det være en fordel at overveje en yderdør med ekstra lydisolering. Støj kan nemlig have afgørende betydning for dit helbred.

4 Det miljøbevidste valg

I Danmark varierer klimaet ofte, og det stiller høje krav til yderdøren. Den skal kunne tåle alt fra store temperaturforskelle til vind, sne og regn. Derfor bør du overveje at investere i en isolerende og robust yderdør:

En isolerende yderdør skaber ikke blot færre bekymringer i forhold til vind og vejr. Man opnår også et lavere energiforbrug og sikrer en lunere entré. Det er positivt for både pengepung og miljø, slutter Tenna Knak.

Læs også: Undgå indbrud i sommerferien

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

NyhedsbrevTilmeld dig vores nyhedsbrev - Og vær med i vores lodtrækning om et fint bålfad MONTANA, bogen Mit efterår med blomster eller GRO - Grønne planter indendørs