Sådan undgår du mos i plænen

Mos kan være en torn i øjet for haveejere, der holder af en flot grøn plæne. Forbered sommerens flotte plæne nu.

Mos i græsplænen kommer typisk, hvor der er skygge og jorden er fugtig. I marts og april, hvor græsset så småt begynder at vokse, er det lettest at fjerne mos. Her sidder mospuderne ofte løst og kan nemt fjernes med en rive eller en plænelufter.

Undlad at klippe helt ned
Græsplænen skal vedligeholdes for at forblive grøn og pæn. Når græsset klippes første gang efter vintersæsonen, så undlad at klippe det helt ned, da det kan fjerne næringen. Du kan evt. efterså med græsfrø, hvis haven har været meget medtaget af mos. Gødning og kalk gives i det tidlige forår og mest optimalt på en tør plæne før regnvejr.

Se tips til køkkenhaven her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

NyhedsbrevTilmeld dig vores nyhedsbrev - Og vær med i vores lodtrækning om et fint bålfad MONTANA, bogen Mit efterår med blomster eller GRO - Grønne planter indendørs
 

WILD konkurrenceForedrag med Helle og Uri Golman

Du deltager i konkurrencen om to billetter til foredrag med Helle og Uri Golman ved at skrive navn og mailadresse. Du tilmelder dig samtidig Hus & Have bladets nyhedsbrev, der sendes 2-3 gange om måneden med tips til hus og have samt gode tilbud. Du kan til enhver tid afmelde igen.