Mange danskere forventes at investere i en elbil de kommende år. Det gør solceller til en ekstra god investering, og giver bilen 100% grøn energi.

Elbiler og stigende elpriser gør private solcelleanlæg ekstra interessante

Behovet for el stiger stadig – f.eks. vil mange danskere investere i en strømslugende elbil de kommende år.

Det er en god følelse at køre elbil, både med den gode komfort og den lave miljøpåvirkning. Og det er en endnu bedre følelse, når elbilens strøm rent faktisk kommer fra ens eget solcelleanlæg.

Samtidig stiger prisen for el. I 4. kvartal 2018 var strømprisen steget med 5% i forhold til blot året før. Gennemsnitsprisen for en privat forbruger var 2,37 kr. / kWt, og elprisen er steget med gennemsnitlig 4,7% om året siden 1997. Elprisen fra solceller kan i dag omregnes til typisk 0,80 kr. / kWt (anlæggets afskrivning) og holder samme lave pris i anlæggets 30-årige levetid.

Ny tilskudspulje er netop åbnet
Du kan i foråret 2019 søge etableringstilskud til solcelleanlæg hos bl.a. Viva Energi, samtidig med at du kan benytte håndværkerfradrag. Tilskudsbeløbet varierer og er bl.a. afhængigt af anlægsstørrelse og forbrugsmønster.

Se også hvordan du får sunde energivaner her.

Se hvordan du let kan spare på vandet her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

NyhedsbrevTilmeld dig vores nyhedsbrev - Og vær med i vores lodtrækning om et fint bålfad MONTANA, bogen Mit efterår med blomster eller GRO - Grønne planter indendørs
 

WILD konkurrenceForedrag med Helle og Uri Golman

Du deltager i konkurrencen om to billetter til foredrag med Helle og Uri Golman ved at skrive navn og mailadresse. Du tilmelder dig samtidig Hus & Have bladets nyhedsbrev, der sendes 2-3 gange om måneden med tips til hus og have samt gode tilbud. Du kan til enhver tid afmelde igen.